Vakgebieden  

Technische vakgebieden

Hier vindt u een overzicht van de vakgebieden die Montage Cools beheerst. Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen of indien u een vrijblijvende offerte wenst.

Wij zijn in staat om, in overleg met de klant, te ontwerpen, tekenen, uitwerken, bouwen, installeren en opstarten. Daarna staan we in voor alle service en onderhoud. En indien nodig voor doorontwikkeling van de installatie of machine.

Ontwerpen en tekenen

Als wij gecontacteerd worden door een klant gaan we steeds ter plaatse om de situatie en de omstandigheden van de site in te schatten. Dit blijkt dikwijls cruciaal in de ontwerpfase, met betrekking tot bouwprincipe en omgevingsfactoren van de plaats waar de machine gaat functioneren. Denk hierbij aan bv: vervuilde lucht die voor oxidatie kan zorgen, vocht, enz. maar ook omgevingstrillingen kunnen hun invloed hebben op het totale ontwerp: mechanisch moet zwaarder gebouwd worden, overige componenten moeten schokbestendig zijn, ...

Ook wordt soms verder gebouwd vanuit een bestaande installatie en ook deze parameters moeten uiteraard opgenomen worden in het ontwerp. Indien gewenst gaan we met de klant ter plaatse rond de tafel zitten en maken we een situatieschets zodat duidelijk wordt dat we op eenzelfde gedachtelijn zitten. Een volgende fase bestaat uit een voorstelontwerp dat op onze tekentafel ontstaat. Ook dit wordt aan de klant voorgelegd ter goedkeuring. Hierna wordt het definitieve ontwerp gemaakt en tot in detail uitgewerkt. Deze tekening ziet er net uit als de machine bij oplevering. Vervolgens kan gestart worden met de bouw van de machine of installatie.

Mechanische werken

Op mechanisch vlak kunnen wij vrijwel alle werken voor u tot een goed einde brengen. Zowel machine ontwikkeling, machine service als machine onderhoud vallen binnen ons gamma van activiteiten. In fase van ontwikkeling tekenen wij alle componenten voor u in 3D uit en stellen zo onderdelen of complete machines samen volgens uw wensen. Uiteraard maakt Montage Cools enkel gebruik van de beste materialen en gerenommeerde merken zodat kwaliteit steeds gegarandeerd is.

Elektrische montagewerken

Ook voor uitsluitend elektrische opdrachten bent u bij ons aan het juiste adres. Zowel laagspanning als stuurspanning zijn ons domein. Dit gaat van machine voedingen, over aandrijvingen tot machine sturingen. Dimensioneren en installeren van voedingen en kabels zowel onder als boven de grond. Voor programmatie van complexere machines en installaties maken wij gebruik van Siemens PLC, en voor de minder complexe machines gebruiken we Crouzet.

Algemene montagewerken

Ook voor algemene montagewerken in de breedste zin van het woord kan u bij Montage Cools terecht.